Stilte in Zijnn

Zijnn tools
Mocht je behoefte hebben aan wat tools…Kijk maar wat jou het meeste aanspreekt.
Weet je er meer? Laat het me weten!

1. Je BENT (er) al!!
Dit is wat ik diep weet, wat me drijft tot dat de hele wereld dit beseft en ervaart. Het is recht onder onze neus, hier…nu…op dit moment, elk moment….

Ik weet al jaren dat dit mijn missie is. Het ontdekken van de kortste weg tot mezelf.
En nu weet ik het. Er is geen weg… je hoeft niets te bereiken of te worden. Juist die beweging maakt dat je het niet door hebt. Je bent al thuis, dus je hoeft nergens naartoe.
Er is geen ik, er is geen weg, er is geen toekomst of nog iets te doen om in éénheid en harmonie te leven met alles…
Je bent nu één, de stille ruimte waarin gedachten, emoties en ervaringen opkomen. Nu, op dit moment. Zo simpel is het.
Het is gewoon door hebben dat gedachten niets zijn en er geen ik is, je stopt met geloven van elke gedachten, ze niet eens aandacht geven en aandacht schenken aan het waarnemen zelf. Dus niet wat je waarneemt, maar het waarnemen op zich.
Het opmerken van de stille ruimte die is, waar vanuit gedachten, emoties en sensaties in het lichaam komen en gaan en waar genomen worden.
En woorden vangen het niet.

2. Tevredenheid
Tevreden zijn met je leven, in het nu.
Vrede met “je buitenkant”: essentie, persoonlijkheid, het lichaam, de situatie waarin je leeft, wat je doet, wereld om je heen etc. is overgave aan het nu. Dan is er geen buiten en binnenkant meer, alles is van hetzelfde.
Door te voelen en te beseffen dat je die buitenkant niet eens bent, maakt het nog makkelijker tevreden te zijn met je leven. Het maakt niet uit, het is goed.
Wat nu is, IS al. Daar kan je niets aan veranderen, want het is al gebeurd. Of je ontspant erbij en bent er ok mee… of je biedt weerstand aan iets wat al IS en dit geeft frictie.

Weerstand tegen wat IS creëert materie/energie tussen wie je werkelijk bent en wie je denkt dat je bent. Afstand of afscheiding die er in werkelijkheid niet is, maar die je als een (zeer echte) illusie creëert.

Tevreden in het nu geeft rust en vrede.
Het geeft weinig neiging tot gedachten (die vanuit ervaringen uit verleden willen veranderen in de toekomst) of het willen geloven van opkomende gedachten. Laat nogmaals alle ideeën, ook over verlichting maar waaien, ze betekenen niets! Elke vraag of willen weten of snappen kun je toelachen, ze betekent niets!
Tevredenheid nodigt uit in het nu te blijven omdat het nu ok is en goed voelt. Het is fijn om in het Nu te vertoeven.
Je ontspant, omdat het goed is en juist het ontspannen geeft alle RUIMTE wat zich van binnen uit.

3. Sensaties in het lichaam
Sensaties in het lichaam zoals bijvoorbeeld emoties, pijn, beweging kun je ook met aandacht aanschouwen (zonder er wat van te vinden) en voelen dat jij dit niet bent.
Je zou kunnen ontdekken wat er “gebeurd” als je er bij blijft met je aandacht in het nu, zonder mee te gaan in betekenis, het verhaal ervan, dat het jou over komt.
Dan merk je dat de sensatie komt en gaat en jij waarneemt.

4. Stilte in Zijn
Terwijl je naar het filmpje “Stilte in Zijn” kijkt, kun je samen met mij Zijn.
Puur gewaar zijn, laat alle kennis… wat je weet even weg.
Voel, ervaar en neem waar…

5. Glimlach
Als je glimlacht kan je haast niet bij gedachten (verleden of toekomst) zijn. Glimlachen is in het Nu.

En als een gedachte opkomt, kun je glimlachen (geen toe of uitlachen, puur een glimlach van niets) en de gedachte blijft wat hij is: gedachte.
Zodra je hem binnenhaalt (identificatie, waar acht, op reageert) neemt het vorm aan en volgt er een andere gedachte of emotie.
Als je bewust wordt dat je in verhaal of emotie zit ben je al wakker, creëer je al ruimte (het niets dat je bent) en kun je glimlachen als dit je helpt. Of gewoon aanschouwen…en niets doen.

Letterlijk van binnen het Niets doen. Wat je bent (Ruimte, het Niets, Bron, de Energie die we allemaal zijn) letterlijk praktiseren.

Kijk naar mijn foto mocht je nog iets nodig hebben om te glimlachen!